Научихме от новините, че политическите ръководители в България споменават две

...
Научихме от новините, че политическите ръководители в България споменават две
Коментари Харесай

ЕК за българския еврокомисар: Научихме имената от новините, рано е да се говори за ресор

Научихме от новините, че политическите ръководители в България загатват две имена на вероятни оферти за еврокомисар. До обедните часове през днешния ден не сме получили публично предложение. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в Брюксел, предава сътрудник на Българска телеграфна агенция.

„ Както постоянно този, който дава отговор най-добре на условията, ще премине през процеса, включващ събеседване с ръководителя на Европейска комисия. Не мога да кажа нищо за бъдещите отговорности на идващия български еврокомисар, това ще се реши по-късно, когато бъде ясно с какви качества той може да способства “, добави представителят.

Изявлението идва, откакто „ Продължаваме промяната - Демократична България “ оповестиха, че предлагат Даниел Лорер за овакантения пост, а през днешния ден от ГЕРБ-СДС предложиха Илиана Иванова.

И двете обединения наподобяват подготвени да поемат досегашния сектор на България – „ Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша “.

Мария Габриел, която освободи поста на еврокомиса, с цел да влезе в изпълнителната власт на България, през вчерашния ден се срещна с управлението на Европейска комисия, а незабавно по-късно разяснява пред медиите, че претендентът би трябвало да може „ да влезе с летящ старт “ в Еврокомисията и познавайки добре нейните институции.

Изборът кой да наследи Габриел е на ръководителя на Европейска комисия, в тази ситуация Урсула фон дер Лайен. Процедурата по желание на комисар включва и беседи с комисии на Европейския парламент и назначение от Съвета на Европейски Съюз.

Не е ясно дали процедурата ще приключи преди лятната почивка в Брюксел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР