Научих се да нося повече отговорност. Това каза лидерът на

...
Научих се да нося повече отговорност. Това каза лидерът на
Коментари Харесай

Нинова остро захапа ГЕРБ за европейското председателство: Обсъждат плочките пред НДК, а не предлагат политики

Научих се да нося повече отговорност. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на БНР, разяснявайки какво е научила от избирането си на значимия пост. По думите ѝ, всичките офанзиви против нея не съумяват да я изненадат. „ Информирах министъра на вътрешните работи, че против мен има закани. Не заедно съм с защита, тъй като налозите на хората не би трябвало да се харчат за това. Дано да не се постанова, само че в случай че се наложи, ще употребявам услугите на частна компания. Няма да разходвам държавни пари за това”, сподели още Нинова.

Може да имаме национално единодушие по значимите тематики – една от тях е бъдещото председателство на България на Европейски Съюз. Тази концепция обаче може а се разклати по пътя на нейната реализация. Имаме пет благоприятни условия да развиване на Европейски Съюз. В България няма разбор каква позиция ще има България. А ние ще бъдем ръководител. Настояваме такива разбори да имаме. Да не се допусне разделянето на Европа на група страни – разрастващи се бързо и изоставащи.

Тази тематика би трябвало да бъде обстойно разисквана в Народното събрание и да се вземе национално решение.

В хода на председателството би трябвало да сложим и две – три наши тематики. До този миг държавното управление няма мнение кои са тези значими тематики. Те са: стопанска система, произвеждане – дребен междинен бизнес с данъчни облекчения, обществената тематика – беднотия, приходи неравенства, третата е сигурност.

По думите на Нинова, въпросните оферти ГЕРБ ще показа чак през октомври, а тогава, съгласно нея, ще е късно. „ Те вършат министерство на председателството, не оферират политики, а разискват плочките в НДК”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова също прикани ГЕРБ да каже позицията си по отношение на квотите на Европейски Съюз за мигрантите. „ Нямаме никаква изясненост какво прави държавното управление. Каква позиция има”, добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия също съобщи, че 160-те милиона, дадени ни от Брюксел, за защита на границата не е употребен нито лев поради административни обструкции. 21 километра от оградата по границата към момента не са построени четири години по-късно, сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР