„Научих от колеги, че вицепремиерът и министър на финансите е

...
„Научих от колеги, че вицепремиерът и министър на финансите е
Коментари Харесай

Каримански: Научих от колеги, че Асен Василев е участвал в работна група за БГ-варианта на Магнитски

„ Научих от сътрудници, че вицепремиерът и министър на финансите е взел участие в една от работните групи”. Това сподели в студиото на „ На фокус” ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание и народен представител от „ Има подобен народ” Любомир Каримански във връзка една от ябълките на раздора в обединението - изтеклата информация за български вид на закона „ Магнитски”. По думите му е била образувана работна група от специалисти от Българска народна банка и Министерство на външните работи, които му удостоверили, че изтеклите текстове били съвсем едно към едно с обсъжданите в групата. Притеснението на някогашния претендент за шеф на Българска народна банка е, че няма автограф на съставител и вносител на този план.

„ Има подобен народ” ще напусне обединението в случай че се натрупа сериозна маса от неспазване на съдружното съглашение. Такова е почнало да се натрупва”, сподели още Каримански.

Една от тематиките, по която има обществен спор в границите на ръководещото болшинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от Има Такъв Народ натискът извън ще продължава да се ускорява, а в края на юни чака той да е най-голям. По думите му в случай че не се усъвършенства разговорът вътре в обединението и ръководещите не съумеят да беседват с причини, ръководството ще стане „ леко авторитарно”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР