Научен пробив превъзбуди медицинските среди миналата седмица, след като учени

...
Научен пробив превъзбуди медицинските среди миналата седмица, след като учени
Коментари Харесай

Пробив: Учени откриха начин да конвертират кръвните групи в една универсална

Научен пробив превъзбуди медицинските среди предходната седмица, откакто учени от университета в Британска Колумбия оповестиха, че са разкрили безвреден метод да обръщат която и да е кръвна група в универсална, предава “Сайънс алърт”.

Има няколко типа кръвни групи – А, В, АВ и вид 0. Първите три могат да одобряват донорска кръв само от личната си кръвна група, до момента в който вид 0 е универсална и може да се влива на всички останали кръвни групи. Това е по този начин поради особеното наличие на захари, които покриват алените кръвни телца.
Учени, създали нов метод против рака, вземат Нобел за медицина Джеймс Алисън и Тасуку Хонджо създават нов метод в лекуването на онкозаболяванията
До момента се знаеше, че благодарение на разнообразни ензими тези захари от кръвта могат да бъдат отстранени.

Ученият Стивън Уитърс, взел участие в опитите разяснява, че тези ензими досега не бяха открити. Неговият екип потърсил отговор в човешките вътрешности.

Екипът на Уитърс към този момент знаел, че стените на храносмилателния ни тракт са покрити със същите захари като алените кръвни телца, а бактериални ензими, които могат да бъдат открити в човешките изпражнения, “свалят” тези захари.
Американски експерти излекуваха рак на гърдата с имунотерапия Пред прага сме на дребна гражданска война, разяснява специалистът Ласло Радвани от Института за проучвания върху рака в Торонто
По този метод екипът разкрил и съумял да изолира ензим, който дейно отстранява захарите от кръвните групи А и В и ги трансформира в вид 0. Новият способ е 30 пъти по-ефективен от всички употребявани до момента.

В момента новият способ се ревизира и следва неговото клинично използване. Ако ензимът се окаже изцяло безвреден за хората, това би разрешило дефицита на донорска кръв по целия свят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР