Натуралната чиста вода е напитката, от която тялото ни има

...
Натуралната чиста вода е напитката, от която тялото ни има
Коментари Харесай

Най-важните признаци, които показват, че сте абсолютно здрави

Натуралната чиста вода е напитката, от която тялото ни има най-вече потребност. В всекидневието си товарим организма с консумация на какви ли не течности – кафе, чай, алкохол, газирани питиета, сокове, фрешове.

Безалкохолните питиета нормално съдържат огромни количества добавени захари и подсладители. Те автоматизирано прибавят калорийна стойност към общия банкет за деня. Това кара равнищата на кръвната захар да скачат и основават изискване за повишение на телесното тегло.

Алкохолът също носи спомагателни калории, а както знаем, има и други нездравословни въздействия върху организма. Кофеинът в кафето и чая в огромни количества също носи негативи за нервната и сърдечносъдовата система.

Изводът е, че всички тези течности и питиета не са нужни на организма ни. Ако ги заместим единствено и само с банкет на чиста вода, тялото ни ще се почувства доста по-добре. Вижте по какъв начин.

Понижаване на кръвното налягане

Консумацията на вода оказва помощ за нормализиране на кръвното налягане. Дори леката дехидратация понижава способността на организма да транспортира значими хранителни субстанции и О2 до тъканите, принуждавайки кръвоносните съдове да се свиват и усилват налягането вътре в себе си.

Подобрява здравето на кожата

Консумацията на течни захари и алкохол има отрицателно въздействие върху чревната флора. Това оказва въздействие върху кожата, създавайки условия за акне, обриви, сухота, черни точки и други кожни болести. Пиенето на вода усъвършенства функционалността и положението на червата като по този метод токсините се извеждат качествено от тялото, от което кожата сияе.

Стимулира мозъчната активност

Мозъкът се състои значително от вода, поради което се нуждае от повече течности, с цел да действа добре. Дехидратацията и несъразмерната консумация на други питиета може да провокира проблем с паметта и концентрацията.

Ще станете по-малко подвластни от кофеина

Ако в този момент първото нещо, към което посягате рано заран, е кафето, тогава няма да ви се постанова. Щом спрете да пиете кафе или сведете потреблението му до най-малко, като наблегнете на чистата вода, потребността от черната напитка на процедура съвсем ще изчезне.

Ще се чувствате по-енергични

Въпреки че водата не съдържа никакви калории, тя укрепва мускулите и подхранва цялото тяло с О2. Всички ензимни процеси в организма зависят от тази течност. Дехидратацията води до усложнения в обмена и освобождението на сила.

Ще отбраните зъбите си

Водата има неутрално pH, а това е от огромно значение за здравето на устната празнина и организма изобщо. Прекалено киселинната среда в организма и устата основава условия за пораждане на редица болести. Зъбният камък също значително се провокира при киселинна среда в устната празнина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР