Нацията се топи, намаляваме драстично, до едикоя си година ще

...
Нацията се топи, намаляваме драстично, до едикоя си година ще
Коментари Харесай

А дали не заслужаваме да изчезнем като нация?

Нацията се топи, понижаваме фрапантно, до едикоя си година ще сме едиколко си по-малко, а след едикоя си напряко няма да ни има. Тези вести за следващ път бяха притоплени и сервирани в миг, в който мина отчитането на статистиката.
Да, понижаваме. Тенденцията не е от през вчерашния ден, с цел да се учудваме – в действителност е от доста десетилетия и е резултат от неналичието на съответна политика за повдигане на виталния стандарт, която да даде тласък да не понижаваме. Макар че дали това ще е задоволително също е подозрително, тъй като и в западни страни с добър стандарт на живот демографският проблем е реалност – може би тъй като прекомерно добре си живеят и почва да ги мързи да вършат каквото и да е.
В България сигурно не си живеем добре, само че ни мързи. Мързи ни да вземем за пример да мислим – сетете се за прословутото ЕСЕ. Съвсем скоро ми попадна и различен подобен образец – пост във Фейсбук да пратиш в Messenger избрана дума и да получиш в отговор три въпроса, на които да отговориш, с цел да вземеш премия. И, несъмнено, под поста всеобщо пишат ли пишат, не в Messenger.
Мързи ни и да хванем да изметем хората, които издигнаха мързела и безхаберието в фетиш. Поредното доказателство е от напълно скоро – проучване по какъв начин се пишат законите у нас. В 9 от 10 случая – без разбор и мисъл. В 7 от 10 случая – без периоди за реализиране на заложени цели. В 9 от 10 случая – без да се търси мнението на жителите, без даже да бъдат осведомени.
И какво чакаме – да стане в 10 от 10 ли? Ми щом това чакаме, да изчезваме тогава. Като ни мързи да се оправим, мързелът ще ни оправи – само че не по хубавия метод.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР