Национлният волейболен отбор на Франция постигна втора поредна победа на

...
Национлният волейболен отбор на Франция постигна втора поредна победа на
Коментари Харесай

Франция с чиста победа над Гърция, Нгапет в игра

Национлният волейболен тим на Франция реализира втора поредна победа на Европейското състезание за мъже. Момчетата на треньора Лоран Тили се постановиха чисто над Гърция с 3:0 (25:14, 25:18, 26:24) в среща от предварителна Група А, на която са домакини, играна довечера пред над 5600 фенове в зала " Сюд дьо Франс Арена " в Монпелие.

По този метод " петлите " имат 2 победи от 2 мача и 6 точки, с колкото са и България и Италия. За Гърция пък това беше трета поредна загуба, като на процедура загуби шансове за продължение напред в шампионата на Стария континент. Утре (15 септември) Франция ще играе с тимът на Португалия, който по-късно довечера излиза против българските " лъвове ". Мачът е от 18,30 часа българско време. Гърците ще почиват на следващия ден. Другият дуел на следващия ден ще бъде от 15,00 часа сред Румъния и Италия, които през днешния ден имат почивен ден.

Домакините от Франция имаха усложнения само в третия гейм, който завоюваха с 26:24. Трябва да се означи и това, че звездата на отбора Ървин Нгапет, който е контузен и се очакваше да пропусне мачовете от груповата фаза, беше записан като либеро и се появи в игра в първите две елементи.

Страхотен мач за " петлите " изигра Стефан Бойер, който заби 25 точки (1 блок, 1 ас и 66% успеваемост в атака) за успеха. Жулиен Линеел добави още 13 точки (1 ас, 55% успеваемост в офанзива и 53% положително посрещане) за триумфа.

За отбора на Гърция Никос Зупани (1 блок и 57% успеваемост в атака) и влезлият като запаса Александрос Раптис (52% успеваемост в офанзива и 38% положително посрещане) приключиха с 13 и 11 точки.

ГЪРЦИЯ - ФРАНЦИЯ 0:3 (14:25, 18:25, 24:26)
ГЪРЦИЯ: Дмитро Филипов 1, Никос Зупани 13, Андреас Фрагос, Атанасиос Протопсалтис 10, Йоргос Петреас 6, Панайотис Пелекудас 5 - Менелаос Кокинакис-либеро (Александрос Раптис 11, Теодорос Вулкидис, Йоргос Папалексиу, Димитриос Зисис-либеро)
Старши треньор: ДИМИТРИОС АНДРЕОПУЛОС
ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Стефан Бойер 25, Жулиен Линеел 13, Кевин Тили 8, Кевин Льо Ру 5, Никола Льо Гоф 8 - Женя Гребенников-либеро (Тибо Росар, Бартелеми Шинениезе 3, Антоан Бризар, Ървин Нгапет-либеро)
Старши треньор: ЛОРАН ТИЛИ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР