Националното знаме на Северна Македония беше издигнато днес едновременно пред

...
Националното знаме на Северна Македония беше издигнато днес едновременно пред
Коментари Харесай

Знамето на Северна Македония беше издигнато пред централата на НАТО

Националното знаме на Северна Македония беше издигнато през днешния ден по едно и също време пред централата на НАТО в Брюксел, във военното командване на алианса в Монс и пред обединеното командване по трансформациите в Норфолк, Вирджиния (САЩ).

С това приключи присъединението на страната към пакта, осведоми Българска телеграфна агенция.
Северна Македония публично стана 30-тата членка на НАТО На 30 март знамето на Северна Македония за първи път ще се издигне над централата на алианса
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг произнесе слово, в което уточни, че това е исторически момент за Северна Македония, 30-ата страна от Алианса. По неговите думи западната ни съседка е извървяла пътя с решителност, политическа храброст и старания за смяна.
Борисов: Поздравявам Северна Македония с присъединението към НАТО Страната публично стана 30-ата членка на алианса
„ Приветствам решението на Европейски Съюз да стартира договарянията за присъединение със Скопие, Северна Македония в този момент има най-хубавите другари и съдружници в света “, добави той.

Столтенберг означи, че по този начин пред страната се разкрива по-светло бъдеще, а участието в НАТО способства за интернационалния мир и за сигурността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР