Националното външно оценяване в VII клас и държавните зрелостни изпити

...
Националното външно оценяване в VII клас и държавните зрелостни изпити
Коментари Харесай

Учениците са във възторг! Тази учебна година ще ни спукат от ваканции, всичките почивки по празниците са повече

Националното външно оценяване в VII клас и държавните зрелостни изпити на дванадесетокласниците да се организират на разнообразни дати, планува Министерството на образованието и науката. Провеждането на двата изпита в разнообразни дни ще е облекчение и за учителите, които би трябвало да се оправят с по-сложната организация за матурите, които се организират на модули. Доволни ще бъдат и учениците от другите класове за спомагателната почивка
Предложените дати за изпитите от националните външни оценения са оптимално късни, с цел да се усвои повече образователен материал, както упорстват и родители, и учители. В същото време е очакван рационален период за инспекция и оценяване на изпитните работи и за умерено привършване на учебните действия.

По-късната дата за изпита по български език и литература от националното външно оценяване за седмокласниците дава опция за осъществяване и на държавните изпити за степен на професионална подготовка в същия ден.

Министерството на образованието и науката предлага и план на график за образователното време и за ваканциите през образователната 2017-2018 година

Графикът планува почивки за учениците в съвсем всеки месец. Ваканциите са обичайните – есенна, коледна, междусрочна и пролетна, само че са малко по-дълги от ваканциите през предходната образователна година. По-дълга есенна, по-дълга коледна и по-дълга пролетна почивка ще употребяват всички възпитаници от I до ХI клас.

Така те ще бъдат арестувани по-дълго в учебно заведение и ще приключат образователните си занятия с една седмица по-късно. Промяната не усилва броя на образователните им дни и часове, а е резултат от по-дългите почивки през годината.

Създадената социална настройка за осъществяване на държавните зрелостни изпити преди 24 май постанова графикът на образователното време за учениците в ХII клас да е по-различен, като за тях ваканциите ще бъдат по-кратки от тези на останалите възпитаници, като се изключи междусрочната почивка. За дванадесетокласниците тя ще е по-дълга с един ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР