Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото

...
Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото
Коментари Харесай

НАСА и частни компании пращат модули на Луната


Националното ръководство на Съединени американски щати по аеронавтика и проучване на галактическото пространство /НАСА/ възнамерява дружно с частни американски компании в околните години да изпрати няколко модули за кацане на Луната.

Това се удостоверява в плана за федерален бюджет на Съединени американски щати за 2019 финансова година, който беше показан от Белия дом.

НАСА има намерение да „ сътвори партньорство с частния бизнес, с цел да реализира кацане на повърхността на Луната на няколко апарата-роботи през идващите няколко години “. Според замисъла на американската администрация това ще разреши да се „ постави началото на завръщането на американските астронавти “ на Луната, да се „ положат основите на по-нататъшните проучвателен галактически пътешествия и да се изведе американската стопанска система в космоса “.

Редица американски компании се занимават през последните години със основаването на автоматизирани модули за изпращане на Луната. Например, компанията „ Мун експрес “ възнамерява да реализира сходна задача още през тази година. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР