Националното управление на радио и телевизионните системи (НУРТС) опроверга информация

...
Националното управление на радио и телевизионните системи (НУРТС) опроверга информация
Коментари Харесай

НУРТС опроверга шефа на БНР: От 2018 г. се знаят датите за профилактика в радиото

Националното ръководство на радио и телевизионните системи (НУРТС) опроверга информация за подготвян бойкот посредством профилактика в Българското национално радио. Тя бе оповестена от генералния шеф на БНР Светослав Костов.
Според Костов е имало нов опит за бойкот на излъчването на Българското национално радио. Той е бил изработен при започване на октомври, само че този път е навреме предотвратен от управлението на радиото.

" Датите за профилактика на обособените предаватели, посредством които се популяризират стратегиите на БНР, са известни на БНР от 30.11.2018 година, когато НУРТС България ЕАД е изпратило на БНР окончателния график за профилактика през 2019 година Не са постъпвали възражения и/или мнения от страна на БНР ", се споделя в позицията на НУРТС България ЕАД, публикувана до медиите.

От НУРТС показват, че са задължени да правят периодически профилактични прегледи и настройки на предавателните уреди най-малко един път годишно и по избран график. Целта на профилактиката е да не се позволява прекъсване на сигнала на предаваните в ефир радио- и телевизионни стратегии заради повреда или дефектирали уреди.

" Графикът за профилактики е формиран по подобен метод, че да няма спиране на излъчването в огромни региони, като се има поради и припокриването от обособените предаватели. Ето за какво профилактиката на обещано оборудване по графика, не значи цялостна липса на приемен сигнал на стратегия " Хоризонт " в зоната на обслужване на съответния предавател ", показват от НУРТС.

От сдружението прибавят, че са уведомили БНР за идната на 4 октомври профилактика с писмо от предходния ден, само че това писмо е обвързване, разказано в контракта с БНР.

" До БНР е изпратено удостоверение, че плануваната профилактика ще бъде осъществена на 04.10.2019 година на КРТЦ Витоша, по този начин, както е планувано в утвърждения през 2018 график. След приемане на искане от БНР за отсрочване на профилактиката, от страна на НУРТС България ЕАД е изпратено удостоверение, че настояването на БНР ще бъде регистрирано и профилактиката ще бъде отсрочена. Искането на БНР е изпълнено, макар че вследствие на отлагането на профилактиката поражда нужда от ново съгласуване и взимане на единодушие на всички оператори, ситуирани на съответния обект ", се споделя в позицията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР