Националното управление на архивите на САЩ разсекрети 1500 документа, свързани

...
Националното управление на архивите на САЩ разсекрети 1500 документа, свързани
Коментари Харесай

САЩ разсекретиха документи за убийството на Кенеди

Националното ръководство на архивите на Съединени американски щати разсекрети 1500 документа, свързани с убийството на 35-ия президент Джон Фицджералд Кенеди през 1963 г. 

В разкритите документи се твърди, че специфичните служби са обърнали съществено внимание на теорията за присъединяване на Съветския съюз в убийството. Например, ден след убийството  " полският водач на руското посолство " в Австралия се свързал с американците и съобщил, че Съюз на съветските социалистически републики може да е забъркан в закононарушението. ЦРУ също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че хипотетичният палач на президента Лий Харви Осуалд ​е ​получил виза за пътешестване до Съюз на съветските социалистически републики за рекордно малко време - 2-4 дни, до момента в който нормално това се правело за седмица-две.

При следствието на убийството са проучени документи от началото на 40-те години. Проверени са вероятните контакти с комунистите.

В досиетата се пазят документи за положението на хазартния бизнес в Куба, отчет за избран „ индивид от Чили “ и уверение за родената в Ростов на Дон Людмила Берджанская.

Освен това има документи на ФБР за разкриването на 1,7 милиона подправени $ и за работата на специфичните сътрудници на ФБР по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР