Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) обяви, че е

...
Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) обяви, че е
Коментари Харесай

Подготвя се пакет от мерки за минимизиране на негативния ефект на кризата върху общинските бюджети

Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) разгласи, че е излязло с съответни оферти за обезпечаване на ликвидна поддръжка по общинските бюджети, които към този момент са сложени на вниманието на отрасловите министри. От сдружението обясниха, че се приготвя пакет от ограничения за минимизиране на отрицателния резултат на рецесията върху общинските бюджети.

По думите им рецесията с COVID-19 и въведеното изключително състояние се отразяват тежко върху общинските бюджети. Силно понижените лични доходи, в допълнение с изключителните разноски за противоепидемични ограничения, слагат в риск финансовото застраховане на главните общински услуги.

В тази връзка НСОРБ организира експресно изследване измежду общините за осъществяването на приходите и съществени разноски за интервала на изключителното състояние – м. март – м. април 2020 година, съпоставими със същите отчетни интервали на 2019 година

Екипът на Сдружението приготвя разбор за отражението на рецесията с Коронавирус - 19 върху общинските бюджети. " Въз основа на резултатите от този разбор, ще бъде квалифициран пакет от компенсиращи ограничения и механизми за минимизиране на отрицателния резултат на рецесията върху общинските бюджети, които също да представим пред централната власт ", споделят от НСОРБ.

Освен данните, посочени във формуляра за изследването, всяка община може да изпрати спомагателни мнения и оферти по отношение на превъзмогването на отрицателните последици за общинските бюджети.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР