Националното сдружение на общините (НСОРБ) настоя пред служебния премиер Стефан

...
Националното сдружение на общините (НСОРБ) настоя пред служебния премиер Стефан
Коментари Харесай

НСОРБ иска спешно внасяне на Плана за възстановяване в ЕК

Националното съдружие на общините (НСОРБ) настоя пред служебния министър председател Стефан Янев за незабавно внасяне в Европейската комисия на Плана за възобновяване и развиване след пандемията.

Според ръководителя на сдружението Даниел Панов са нужни средства за програмата за саниране, защото жителите не са съгласни да съфинансират с 20 % обновяването на домовете си:

„ Ние бяхме създали една анкета към края на годината, в която 95% от жителите регистрират позитивно програмата за енергийната успеваемост на многофамилните жилищни здания, като дават сред 15 и 30 % икономии в енергийната успеваемост “.

Стефан Янев съобщи от своя страна, че ще разиска със сдружението на общините многото финансови проблеми на локалната власт:

„ Макар и служебно държавно управление, сме сложили задача вътрешно за съответните ресори да търсим нужда от законодателни промени в положение да подобрят живота на жителите, действието на бизнеса. Надявам се да бъдем подготвени до края на мандата на служебното държавно управление, когато към този момент има Народно заседание, да ги внесем за разглеждане в Народно събрание “.

Тема на закритите диалози сред премиера и кметовете на огромните общини е и организацията на предварителните избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР