Националното сдружение на кабелните оператори е пуснало допълнителни програми, с

...
Националното сдружение на кабелните оператори е пуснало допълнителни програми, с
Коментари Харесай

Кабеларките пускат повече канали, за да ни е интересно да си седим вкъщи


Националното съдружие на кабелните оператори е пуснало спомагателни стратегии, с които да се разнообрази прекарването на цялото семейство у дома. Това съобщи изпълнителният шеф на сдружението Валентин Георгиев, представен от БГНЕС.

Георгиев не скри, че дребните кабелни оператори са доста наранени от създалата се обстановка с ковид. Някои от тях са затворили своите офиси краткотрайно, до момента в който се ориентират в обстановката и в този момент занапред възвръщат своята активност. Други са пуснали до 30% от личния състав в неплатен отпуск с презумпцията, че три месеца ще продължи цялата рецесия.

„ С тази мярка се цели минимизиране на разноските, тъй като не съумяваме да съберем приходите, които да ни разрешат да се покрием разноските “, изясни Валентин Георгиев.

Той уточни, че тези от операторите, които са възстановили своята активност вършат това при спазването на всички санитарни и здравни условия на управляващите. Един от проблемите, с който се сблъскват дребните оператори е, че те не разполагат с огромен брой чиновници, които да могат да редуват на работа.

Намален е до най-малко контакта с клиентите. Техническият личен състав в по-голямата си част отстранява повреди и не върви по домовете. „ Опитваме се отдалечено да помогнем по телефона при настройвана на рутери и тв приемници, тъй че да не вървим по домовете на хората “, сподели Георгиев.

От сдружението се отнасят с схващане, че сега на хората им е мъчно да излизат и да си платят сметките.

„ На хората им е мъчно сега излизането или те самите са притиснати от финансови усложнения, тъй като доста от тях не си получават заплатите. Телевизиите и интернетът в този момент не са им на дневен ред, само че без тях не е ясно какво ще правят… В тази обстановка това е единствената им връзка със света и би трябвало да бъде от първостепенно значение “, означи Валентин Георгиев.

Той съобщи, че за момента, макар всички компликации, от сдружението на дребните кабелни оператори не изключват сигнала на потребителите.

„ Що се отнася до прекъсването на сигнала ние се стараем това да не се случва за момента. Пуснали сме спомагателни стратегии, с които да разнообразим прекарването у дома на цялото семейство, доколкото това е допустимо “, сподели Георгиев.

Малките кабелни оператори се надяват огромните малките екрани да понижат таксите.

„ Много ни се желае огромните малките екрани малко да редуцират таксите, които желаят от нас в изискванията на изключително състояние, тъй като ние не сме в положение да посрещнем този разход. Това може да докара до фалирането на още оператори от нашия сан “, добави още Валентин Георгиев. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР