"Националното самосъзнание, ценностите и културата ни днес са плод на

...
"Националното самосъзнание, ценностите и културата ни днес са плод на
Коментари Харесай

Борисов: Бъдете будни в помислите и в делата си

"Националното съзнание, полезностите и културата ни през днешния ден са плод на напъните на хиляди българи - книжовници, просветители и революционери ", написа министър-председателят в профила си във Фейсбук.

По думите му, точно осъзнатата респект към предците и оценяването на актуалните будители са мостът към по-доброто ни бъдеще.

"Бъдете будни в помислите си и във всяко свое деяние. Честит празник! ", приключва поздравлението на премиера.

Празникът честитиха и министри.

"Вие, учителите, сте хората, които предавате знанието и създавате бъдещето на страната. Задачата пред Вас постоянно е била и ще бъде нелека, тъй като по едно и също време съхранявате живо възприятието към историята и възпитавате идващите генерации да имат вяра в положителното, да се стремят да реализират триумфи, да бъдат идващите будители ", с тези думи се обърна министърът на образованието Красимир Вълчев към българските учители.

По думите му техният професионализъм, опит и познания са нужни, с цел да се оправим, ние и децата ни, с провокациите в актуалния свят.

"Затова самоуверено мога да кажа, че всеки преподавател, всеки академични учител, академик или деятел на словото и изкуството е днешният национален будител ", показва още в поздравлението си просветителният министър.

Министърът на културата Боил Банов поздрави учителите и възпитаниците на учебните заведения по изкуства и просвета, читалищните дейци и членове на читалищни настоятелства, както и всички модерни будители.

По думите му хуманната и многостранна активност, професионализмът и всеотдайността на просветните и читалищните дейци са извънредно нужни през днешния ден, с цел да бъде продължена задачата на първите будители, като се основат нови благоприятни условия за достъп до знание и като се запази паметта.

"Благодаря ви, че се стремите към насърчаване на креативния и новаторския капацитет у всеки един човек, че пазите българщината и вековните ни обичаи и полезности, като в същото време се справяте с повишената отговорност за образованието и възпитанието в ерата на високите технологии.
Бъдете любопитни, непредубедени и пазете жив пламъка на ентусиазма! ", се споделя още в приветствието на Боил Банов по случай Деня на националните будители.

В деня на будителите парламентарната група на ГЕРБ удостовери образованието като управнически приоритет и са подготвени на още промени.

"ГЕРБ всеки ден работи за политики, които подсигуряват икономическа непоклатимост на страната и персонална реализация на всеки човек ", прочете в декларация от името на групата Милена Дамянова, ръководител на просветителната комисия.

Тя напомни, че в проектобюджета за идната година има над половин милиард лв. повече за обучение и просвета, които са за съответни действия, заложени в закона за предучилищното и учебно обучение, за висшето обучение.

Не става дума за пожелания за бъдещето, а за съответни стъпки всяко дете да посещава детска градина и учебно заведение, с цел да има просветеност, всяко учебно заведение или детска градина да има средствата да задържи учителите, всеки преподавател да гради своята кариера, уточни Дамянова като напомни също, че страната ще покрива транспортните разноски на преподавателите, с цел да останат децата да учат там, където живеят.

Гневни учени: Спрете 10-годишния геноцид над нас >>>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР