Националното представителство на студентските съвети в Република България проведе среща

...
Националното представителство на студентските съвети в Република България проведе среща
Коментари Харесай

Наемите за общежитията няма да се вдигат през следващата учебна година

Националното посланичество на студентските препоръки в Република България организира среща с шефа на Студентски столове и общежития (ССО) –Сергей Миланов. Срещата беше водена от ръководителя на НПСС Даниел Парушев, като участниците и основателите в нея бяха членовете на непрекъснатата комисия към НПСС по социално-битовите въпроси на учащите, както и участваха представители от други университети.

Даниел Парушев направи къс анонс първоначално за постигнатите до момента от НПСС триумфи, а точно за извоюване на средства за увеличение на докторантската стипендия от 500 лева на 750 лева и по-късно от 1 юли на 1000 лева, а в това време в границите на няколко месеца и повдигането на дотацията за леглоден и храноден надлежно от 1,30 лева на 1,40 лева и от 3,60 лева на 5 лева, с предугаждане за наново повдигане на 2,00 лева и 7,00 лева с ново разпореждане на Министерски съвет.

НПСС упорстват наемите за общежитията да не бъдат вдигани, а Сергей Миланов увери, че наемите няма да бъдат вдигани, поради извоюваните средства от НПСС в размер на близо 2 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР