Националното музикално училище отбелязва своите 115 години с голям концерт

...
Националното музикално училище отбелязва своите 115 години с голям концерт
Коментари Харесай

Националното музикално училище на 115 години

Националното музикално учебно заведение отбелязва своите 115 години с огромен концерт в парка на Военната академия. Младите инструменталисти са подготвили разнообразна и забавна музикална стратегия, с който да отпразнуват юбилея дружно с публиката.

Висок професионализъм в изкуството, дисциплинираност и неизменност.На това възпитават учителите на Националното музикално учебно заведение своите възпитаници.

Държат на приемствеността, тъй като тъкмо тя е в основата на положителното добро име на българските типичен музиканти надалеч отвън рамките на България. Всеки възпитаник тук е характерност с несравним гений, който се развива с доста грижи, поддръжка и обич от преподавателите. И резултатите са красноречиви.
Столина Добрева- шеф на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков ": Изявите на нашите възпитаници не престават да се множат, те имат реализирани над 500 награди от национални и интернационалните надпревари. Нещо ново за учебното заведение през тази година е, че трима от нашите възпитаници с конкурс завоюваха присъединяване в първата младежка академия на Концертгебау оркестър - нещо, с които доста се гордеем. И с изключение на всичко друго, ние, както постоянно, се опитахме да дадем опция на повече възпитаници да се изявят като солисти на оркестри, това бяха над 40 възпитаници, които бяха солисти на софийски и оркестри от прилежащите на София градове.
Ръководството на учебно заведение изключително се гордее, че през последните години то става все по-популярно и претендентите да учат в него всяка година се усилват.

Чувствително е подмладен и екипът на преподавателите. Част от учениците се връщат като педагози. Всичко това с единствената цел, България да продължи да основава качествени музиканти, които да дават допустимо най-хубавия образ на националната ни просвета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР