Националното дружество Традиция си иска от МВР отнетите миналата седмица

...
Националното дружество Традиция си иска от МВР отнетите миналата седмица
Коментари Харесай

Традиция си иска пушките от МВР

Националното сдружение " Традиция " си желае от Министерство на вътрешните работи отнетите предходната седмица старинни оръжия. Членовете му предизвестяват, че са подготвени и на митинг поради акцията на ГДБОП и Контрол на общоопасните средства (звено в МВР). Целта й била да се направи инспекция на касите за запазване на законно притежаваното оръжие на член на сдружението в Нова Загора. Тя обаче била последвана от изземване на десетки исторически оръжия.

" Традиция " дефинира дейностите на органите на реда като незаконосъобразни, защото притежателите на оръжията имат всички нужни документи. От националното сдружение са изпратили писма до президента, ръководителя на Народното събрание, премиера, военния министър, депутати, както и до основния прокурор.

Колекционерските исторически оръжия, с които от организацията вършат възстановки на събития от предишното, са освободени от наредбите на закона, защото са създадени преди 31 декември 1900 година От " Традиция " акцентират, че до момента в никакъв случай не са допускани катастрофи при възстановките с потребление на хладно и огнестрелно историческо оръжие. Хората от сдружението си набират тези оръжия със лични средства, като всяко от тях коства от 500 лева до 1000 лева

Междувременно депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който работеше интензивно по неотдавна признатия съвсем напълно нов закон за оръжията, боеприпасите и взривните материали, съобщи, че схванал за извършената акция постфактум от интернет и чака публична позиция на Министерство на вътрешните работи за случилото. От вътрешното министерство още няма публична реакция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР