Националното дружество „Традиция, известно с възстановките, които прави на исторически

...
Националното дружество „Традиция, известно с възстановките, които прави на исторически
Коментари Харесай

Участници във възстановки протестират срещу отнемането на оръжията им

Националното сдружение „ Традиция ", известно с възстановките, които прави на исторически събития, провежда митинг-шествие в центъра на София в Деня на будителите.

От сдружението стачкуват против акция на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, при която се конфискува остаряло оръжие, заяви Нова телевизия.

Протестиращите се събраха към 11.00 часа пред НДК и потеглиха на шествие по бул. „ Витоша ", след което стигнаха до Съдебната палата и до Министерски съвет.

На 8 октомври чиновници на ГДБОП и работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) /Контрол на общественоопасните средства/ са иззели към 120 оръжия, с които сдружението прави своите възстановки. Според тях това е нелегално, тъй като оръжията им са от 19 век и не подлежат на надзор от Министерство на вътрешните работи.

„ Днес в този празник да почетем будителите и сдружение „ Традиция " да разсъни хората, любовта към историята и да запазим българските обичаи ", разяснява Николай Казаков.

Неделчо Неделчев дефинира случилото се като фрапиращо безвластие. Според тях те не могат да наранят никого. Те не са допускали произшествия по време на възстановките им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР