„Национално тол управление“ се създава като специализирано звено към Агенция

...
„Национално тол управление“ се създава като специализирано звено към Агенция
Коментари Харесай

Отпускат се над 2 млн. лева за новото звено за тол системата

„ Национално тол ръководство “ се основава като профилирано звено към Агенция „ Пътна инфраструктура “. С признато от държавното управление разпореждане за изменение и допълнение на Правилника за нейната конструкция, активност и организация на работа числеността на организацията се усилва. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Промените са по отношение на идното въвеждане на Електронна система за събиране на пътни такси на база на изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 тона (тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до или равна на 3.5 тона (електронна винетка).

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер до 2 076 109 лв. по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството. Те ще спомогнат за ефикасното ръководство на новосъздаденото звено.

Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на преструктуриране на централния бюджет за 2018 година С тях ще се обезпечат настоящите и финансови разноски, нужни за въвеждането на тол системата за транспортни средства над 3,5 тона и електронна винетка за леките коли.

Ще се обезпечат разноските по употребата на 105 моторни транспортни средства, оборудвани с мобилни камери за реализиране на надзор по републиканската пътна мрежа и по даването на услуги, свързани с приемането на платежни карти в тол системата. Предоставеният запас ще послужи и за режийни разноски и наеми за разполагане на 500 терминали за самообслужване, за съоръжение на работни пространства в администрацията на „ Национално тол ръководство “ и други действия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР