Национално съвещание на Зоналните и областните съвети на БФС ще

...
Национално съвещание на Зоналните и областните съвети на БФС ще
Коментари Харесай

БФС прави национално съвещание на зоналните и областните съвети

Национално заседание на Зоналните и регионалните препоръки на БФС ще се организира на следващия ден в Базата в Бояна. То ще събере ръководителите по места на аматьорския футбол, като задачата на срещата е да се разиска каква е обстановката в Трета, Четвърта, Пета лига, както и в детско-юношеския футбол.

На срещата ще участват и управителни фигури от централата на Футболния съюз, които ще получат информация от първа ръка по какъв начин стоят нещата отвън efbet Лига. Ще бъде коментирано и попълването на Втора лига, което може да погълне още клубове от третото равнище при последващи банкрути.

Както е известно, от Втора лига отвън изпадащите четири, се отхвърлиха още два тима. Това са Ботев (Гълъбово) и Черноморец (Балчик), които имат право да продължат пътя си в аматьорския футбол. Още няколко тима от Втора лига, включително и един от водачите от последната година, имат пък проблеми с лиценза. От централата показаха увереността си, че останалите тимове от второто равнище ще стартират шампионата.

Следващият значим въпрос, който ще се разисква, е образуването на четирите трети лиги за идващия сезон 2020/2021. И до момента в който на Североизток още веднъж ще има проблеми с попълването на групата с порядъчен брой тимове, то на Югозапад и на Югоизток има повече претенденти, даже и след разширението на двете дивизии.

Едно нещо е ясно и несъмнено. Колкото и тимове да се заявят за нанагорнище на по-високо равнище, баражи или квалификации няма да се организират, а ще се търсят други критерии за избора на тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР