Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира

...
Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира
Коментари Харесай

Състезание по БЕЛ на Филологическия факултет на ПУ дава възможност на зрелостници да станат студенти без други изпити

Национално съревнование по български език и литература за зрелостници провежда на 1 февруари, събота, от 11.00 часа Филологическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски ".

Освен че ще ревизират равнището на своите познания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през месец юни в някоя от следните определени от тях специалности: българска лингвистика, славистика, български език и корейски език, български език и китайски език, български език и съветски език, български език и френски език, български език и италиански език, български език и новогръцки език, български език и турски език, български език и история, български език и испански език, български език и немски език, български език и португалски език, български език и гражданско обучение.

Състезанието ще се организира в постройките на ПУ „ Паисий Хилендарски “, като залите ще бъдат в допълнение конкретизирани, и ще продължи 3 астрономически часа.

Форматът му ще бъде доста непосредствен до този на държавния зрелостен изпит. По-подробно за примерните задания можете да видите тук: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/primerni-zadachi-bel

Участието в надпреварата е гратис, в деня на провеждането му претендентите би трябвало да носят единствено персоналната си карта. Те ще работят по два равнопоставени модула – езиков и книжовен. Класирането се реализира по точки, които се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване за компетентност във Филологическия факултет на Пловдивския университет получената отлична оценка от надпреварата ще е със статут на балообразуваща, като няма да зависи от триумфа, който ще има зрелостникът на матурата (стига той да е положителен). В рамките до 10 дни след провеждането на мероприятието резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Филологическия факултет. Желаещите да се включат в надпреварата би трябвало да попълнят следната форма за регистрация ТУК: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/registratsia-bel

Срокът за вписване за присъединяване в надпреварата е до 28.01.2020 година в това число. Списъкът с записаните участници и разпределението им по зали ще бъде разгласен на 30.01.2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР