Национално представително проучване на телевизионния и интернет-пазар сочи 30% сив

...
Национално представително проучване на телевизионния и интернет-пазар сочи 30% сив
Коментари Харесай

Проучване: Кабелните оператори крият 680 000 абонати

Национално представително изследване на телевизионния и интернет-пазар сочи 30% сив бранш на пазара на телевизионно разпространяване и повече от 680 000 клиенти на кабелна телевизия, укрити от регулаторите, страната и правоносителите.

Тези данни цитира хаАБРО (Асоциацията на радио- и телевизионните оператори) и ТеРаПро ( Сдружение за отбрана на легалното разпространяване на програми). Те проведоха кръгла маса на тематика „ Индустриалното изследване „ Пазари на платена телевизия, интернет и пакетни телеком-услуги в България, 2018 “ като средство за битка със сивия бранш на медийния пазар “. На кръглата маса беше показано национално огромно изследване на пазарите на платена телевизия, интернет и пакетни телеком-услуги в България, извършено по възлагане на телевизионната промишленост и платформени кабелни и сателитни оператори от Би Медиа Консултант.

Резултатите от изследването демонстрират близо 30% сив бранш на пазара на телевизионно разпространяване. Съпоставка на данните от изследването и данните, подадени от операторите, налични в обществения указател на Комисията за контролиране на известията (КРС), демонстрира разлика от повече от 680 000 клиенти на платформените оператори, които не са декларирани пред комисията. Най-голямо е разминаването при кабелните оператори – повече от 540 000 клиенти. Резултатите от изследването сочат мащабите на кабелното пиратство в страната. Пиратството в бранша кабелно разпространяване се отразява директно на всички креативен промишлености, защото приходите, които клиентите заплащат, не доближават до основателите на наличие. Тези доходи остават скрити и за органите на Национална агенция за приходите.

Проучването обгръща 15 404 ефикасни изявленията, извършени в 28-те области на България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР