Национално представителните организации на работодателите в България изразяват пълна подкрепа

...
Национално представителните организации на работодателите в България изразяват пълна подкрепа
Коментари Харесай

Бизнесът категорично подкрепя членството ни в Еврозоната

Национално представителните организации на работодателите в България показват цялостна поддръжка на решението на Народното събрание, съгласно което страната ни ще излезе от присъединяване във валутно-курсовия механизъм, в случай че бъде препоръчан друг от настоящия курс на лв. към еврото. По подобен метод техническите промени в член 29 на ЗБНБ, поискани от ЕЦБ в хода на водените договаряния, отстраняват последната официална юридическа спънка пред влизането в ERM II и еврозоната.

Това се показва в мнение на Национално представителните работодателски организации във връзка редица отрицателни реакции в публичното пространство по отношение на измененията в Закона за Българска народна банка (ЗБНБ), признати на второ четене от Народното събрание преди седмица.

Организацията упорства за прекратяване на спекулациите и насаждането на негативизъм и апокалиптични упования измежду нашите съграждани, на които е належащо да бъде предоставяна навреме налична и способена информация за идващите стъпки при осъществяване на проекта за присъединение към еврозоната

"Решително възразяваме против опитите за манипулиране на публичното мнение посредством начинания за осъществяване на лишен от претекстове референдум, несъответен с Договора за присъединение към Европейски Съюз, който дава съответни права, само че и задължава изрично България да схване еврото и се присъдени към паричния съюз в сходство с постигнатата договореност ", се споделя още в позицията.

Социалните сътрудници показват подготвеност да бъдат включени в преговорния развой по присъединението на страната ни към в ERM II и ЕЗ, с цел да може бързо и правдиво да доближава информацията до всички жители, които съставляват. По този метод е допустимо дружно да подобрим осведомителната среда и експертизата, до която има достъп цялото общество по тематиката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР