Национално представителната работодателска организация Съюз за стопанска инициатива (ССИ) учреди

...
Национално представителната работодателска организация Съюз за стопанска инициатива (ССИ) учреди
Коментари Харесай

Съюзът за стопанска инициатива учреди два съвета в подкрепа на бизнеса

Национално представителната работодателска организация Съюз за стопанска самодейност (ССИ) учреди два консултативни съвета за подкрепяне на работата на бизнеса, членуващ в ССИ: Съвет по цифрова промяна и киберсигурност и Съвет по индустриални политики .

Съветът по цифрова промяна и киберсигурност се оглавява от Атанас Темелков, бележит специалист по тематиката с дълготраен опит на управителни позиции в Изпълнителна организация „ Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи ” (ИА ЕСМИС) и Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

Заедно със своя екип, Темелков ще работи по въпросите на провежданата държавна политика в региона на научните проучвания, нововъведенията и прехвърлянето на цифрови технологии и киберсигурност в дребните и междинни предприятия, както и ще предлага съответни ограничения, дейности и концепции в тези области. Дейността ще се реализира в направленията цифрови технологии, промяна на бизнеса и администрацията, осведомителна сигурност и основаване на условия за продан на информация в региона цифрова промяна и киберсигурност. 

Съветът за индустриални политики (СИП) е управляван от индустриалецът Пламен Бобоков. Обединението е основано за да генерира, разисква и предлага на членовете на ССИ, държавното управление, синдикатите и други заинтригувани страни, политики в поддръжка на трансформацията и развиването на българската промишленост. В своята активност, СИП ще се управлява от правилото на пълноправие сред всички браншове и мащаби в стопанската система, координирайки техните ползи – занаятчии, микрофирми, дребни и междинни компании, огромни компании, браншови организации, университетски институции и други В тематично структурирани работни групи членовете на ССИ ще могат дружно да работят за по-ефективно създаване на планове за секторни политики, които да бъдат осъществени в разговор с държавното управление, синдикатите и други заинтригувани публични групи.

Председателите на двата съвета се срещнаха с американския стопански консултант Дан Шомон. От няколко години господин Шомон има подписан меморандум за съдействие със Съюза за стопанска самодейност в региона на насърчаването на вложенията и подобряването на бизнес климата в България. В диалозите бяха разисквани целите за работа на препоръките в двете тематични области и опциите за съдействие с американски вложители.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР