Съюзът за стопанска инициатива учреди два съвета в подкрепа на бизнеса

...
Национално представителната работодателска организация Съюз за стопанска инициатива (ССИ) учреди
Коментари Харесай

Национално представителната работодателска организация Съюз за стопанска инициатива (ССИ) учреди два консултативни съвета за подпомагане на работата на бизнеса, членуващ в ССИ: Съвет по дигитална трансформация и киберсигурност и Съвет по индустриални политики.

Съветът по дигитална трансформация и киберсигурност се оглавява от Атанас Темелков, изтъкнат експерт по темата с дългогодишен опит на ръководни позиции в Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС) и Държавна агенция „Електронно управление”.

Заедно със своя екип, Темелков ще работи по въпросите на провежданата държавна политика в областта на научните изследвания, иновациите и трансфера на дигитални технологии и киберсигурност в малките и средни предприятия, както и ще предлага конкретни мерки, действия и концепции в тези области. Дейността ще се осъществява в направленията дигитални технологии, трансформация на бизнеса и администрацията, информационна сигурност и създаване на условия за обмен на информация в областта цифрова трансформация и киберсигурност.

Съветът за индустриални политики (СИП) е оглавен от индустриалецът Пламен Бобоков. Обединението е създадено с цел да генерира, обсъжда и предлага на членовете на ССИ, правителството, синдикатите и други заинтересовани страни, политики в подкрепа на трансформацията и развитието на българската индустрия. В своята дейност, СИП ще се ръководи от принципа на равноправие между всички сектори и мащаби в икономиката, координирайки техните интереси – занаятчии, микрофирми, малки и средни компании, големи компании, браншови организации, академични институции и др. В тематично структурирани работни групи членовете на ССИ ще могат заедно да работят за по-ефективно изграждане на проекти за секторни политики, които да бъдат реализирани в диалог с правителството, синдикатите и други заинтересовани обществени групи.

Председателите на двата съвета се срещнаха с американския икономически съветник Дан Шомон. От няколко години г-н Шомон има подписан меморандум за сътрудничество със Съюза за стопанска инициатива в областта на насърчаването на инвестициите и подобряването на бизнес климата в България. В разговорите бяха обсъдени приоритетите за работа на съветите в двете тематични области и възможностите за сътрудничество с американски инвеститори. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР