Национално предателство, застрашаващо националните интереси, е това някой отговорен политик

...
Национално предателство, застрашаващо националните интереси, е това някой отговорен политик
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Армията ни изпълнява чудесно задълженията си

Национално изменничество, застрашаващо националните ползи, е това някой виновен политик - длъжностен министър, президент, да каже, че армията отчасти извършва своите отговорности. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV някогашният министър на защитата Николай Ненчев.

„ Към съседите или към евентуален агресор това значи: Заповядайте, ние сме готови”, означи той.

Според него не е допустимо в една демократична правова страна, която следва своите национални ползи, да се произнесе сходно нещо. По думите му това значи: „ Свалили сме си нещо – заповядайте”.

Ненчев е на мнение, че за това би трябвало даже да бъдат повдигнати обвинявания.

Бившият министър е безапелационен, че българската войска отлично извършва отговорностите си.

Според него е вярно решението на настоящия боен министър Красимир Каракачанов да изтегли отчета за положението на армията, който ще бъде модифициран и ще бъде импортиран в Народното събрание.

Бившият министър разяснява и делото против него за за компания „ Интендантско обслужване” и за облеклата на армията, по което беше оневинен на първа инстанция.

„ Струва ми се, че логиката е на българската прокуратура е обърната назад. С напъните, които поставих, спасих едно държавно сдружение на Министерството на защитата. Спасих стотици хора от апетит и безработица в един извънредно сложен район”, сподели Ненчев.

„ Обвинението беше, че съм следил какво се случва, а не съм оказвал задоволително ефикасен надзор, което не дава отговор на истината”, безапелационен беше той.

Прокуратурата освен ще апелира, най-вероятно ще повдигне още редица обвинявания, такова е моето чувство, предвижда Николай Ненчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР