Национално движение „Русофили“ проведе общо събрание, на което беше приета

...
Национално движение „Русофили“ проведе общо събрание, на което беше приета
Коментари Харесай

Българските русофили стягат партия

Национално придвижване „ Русофили “ организира общо заседание, на което беше призната нова тактика за работата на придвижването и избрани главните задания за интервала до 2024 година, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.

Николай Малинов беше избран отново за ръководител на организацията, а в Националния ѝ съвет влязоха 165 души, в това число депутати от разнообразни партии, видни дейци на Българската православна черква и разнообразни публични организации. „ Нашата организация се управлява от правилото на надпартийността и се опира на съдействието в региона на културата. Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито демократично, по тази причина не е инцидентно, че разнообразни социологически изследвания демонстрират, че към 80% от българите се дефинират като русофили “, съобщи пред ТАСС Малинов. Той уточни, че през последните години са трансформирали акцентите в своята работа.

„ Започнахме да издаваме книги, да организираме повече състезания и фестивали, в които вземат участие десетки хиляди. Само на форума на русофилите на езерото „ Копринка “ край Стара Загора, който се организира годишно, се събират обичайно сред 15 и 20 хиляди души. Работим за запазването на паметниците от героите от Руско-турската война /1877-1878 г./ и Втората международна война. Помагаме за развиването на програмата за проучване на съветски език. Подкрепяме разговора сред представителите на България и Русия, акцентирайки върху съдействието в културната сфера, стремейки се да осигурим баланс сред обществено-политическата и културно-просветна работа, без да влизаме в зоната на партийно-политическата активност “, изясни Малинов.

Спирайки се на проектите за интернационално съдействие, Малинов напомни за непредвидените проблеми, с които преди година се сблъска неговата организация. По думите му, през предходната година 16 деятели на придвижването са били задържани. Освен това, „ прокуратурата е провела инспекция на всичките 240 структури, които сплотяват 35 хиляди русофили в цялата страна “. Той означи, че главната причина за офанзивата е може би програмата за основаване на интернационално русофилско придвижване, което участниците в организацията имат намерение да развиват и отсега нататък.

„ С тази активност ще се заеме някогашният заместник-председател на Народното събрание Явор Нотев, защото и до ден-днешен съм с мярка подписка. Убеден съм, че тази работа ще я вършим на доста високо ниво. Още повече, че нашата организация се уголемява, в състава ѝ влизат нови хора, представляващи разнообразни политически придвижвания, пораства и нейната членска маса “, разясни Малинов. Той означи, че поради натиска върху „ Русофили “, който продължава, разисква основаването на партийно-политически план. Това е обвързвано с обстоятелството, че в бъдеще придвижването може да бъде неразрешено. „ В качеството си на специалист непрестанно приказвам за събитията в Москва, за това по какъв начин би трябвало да се развиват връзките сред България и Русия, за това, че притежаваме неповторим опит за другарство сред националните и би трябвало да го развиваме, евентуално, точно това нервира някого мощно “, съобщи Малинов.

Той е убеден, че планът може да получи още по-голямо развиване дружно с Русия. Малинов посочи, че партийно-политическият план ще бъде осъществен до края на тази година, а новата организация ще се постарае да вземат участие в идните парламентарни избори, които са планувани за март.

Коментирайки антиправителствените митинги с настояването за оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, който не престават над 70 дни, Малинов означи, че членовете на неговата организация се стремят към разговор и като предписание не излизат на улицата и не вземат участие в сходни акции. Той означи, че точно дейностите на прокуратурата, която през юли извърши обиски в президентската администрация са причина за всеобщите митинги. Според Малинов народът е видял, че „ по време на демокрацията не е получил независимост, а тъкмо противоположното я е изгубил “. Малинов поддържа всеобщите акции, само че означи, че е нужен разговор с всички заинтригувани страни, а не просто хулигански дейности.

„ Смятам, че сходни дейности са проведени извън и са ориентирани към дестабилизацията на ситуацията в страната и преследват по-далечни цели. Смятам, че тази акция е ориентирана против газовите планове, съдействието с Русия, срещу плана за строителство на АЕЦ „ Белене “. Настоящото държавно управление беше определено в изискванията на народна власт и точно в името на демокрацията може да потърпим още шест месеца до новите избори. Надявам се, че нищо кардинално значимо няма да се случи за този интервал “, акцентира Николай Малинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР