Национално дружество Традиция, известно с възстановките, които прави на исторически

...
Национално дружество Традиция, известно с възстановките, които прави на исторически
Коментари Харесай

Участници във възстановки протестираха, че МВР им отнема оръжията

Национално сдружение " Традиция ", известно с възстановките, които прави на исторически събития, провежда митинг-шествие в Деня на националните будители. Така от патриотичната организация стачкуваха против акция на ГДБОП, при която е иззето остаряло оръжие.

Протестиращите се събраха към 11 часа пред НДК и потеглиха на шествие по бул. " Витоша ", след което стигнаха до Съдебната палата и до Министерски съвет.

На 8 октомври антимафиоти и чиновници на Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) (Контрол на общественоопасните средства) са иззели към 120 оръжия, с които сдружението вършат своите възстановки. Според неговите членове това е нелегално, тъй като оръжията им са от 19 век и не подлежат на надзор от Министерство на вътрешните работи, заяви Нова телевизия.

" Днес в този празник да почетем будителите и сдружение " Традиция " да разсъни хората, любовта към историята и да запазим българските обичаи ", разяснява Николай Казаков.

Неделчо Неделчев пък дефинира случилото се като фрапиращо безвластие.

Протестиращите желаят от Министерство на вътрешните работи да им върне оръжията. Според тях те не могат да наранят никого и не са допускали произшествия по време на възстановките им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР