Национално допитване сред гражданите за проблемите на всяка община организира

...
Национално допитване сред гражданите за проблемите на всяка община организира
Коментари Харесай

БСП започва национално допитване за проблемите във всяка община

Национално допитване измежду жителите за проблемите на всяка община провежда Българска социалистическа партия. Проектът започва от Варна и бе разгласен от водача на партията Корнелия Нинова след изнесеното съвещание на ИБ на Българска социалистическа партия в морската столица. Допитването ще бъде проведено както онлайн, по този начин и посредством хартиени носители. Резултатите от него ще бъдат основа за решенията, които ще залегнат в платформата на левицата за локалния избор.
Припомняме, че Българска социалистическа партия осъществя и друга концепция преди локалните избори - паспорт на всяка община с локалните проблеми и вероятните им решения.
Вярваме, че във Варна можем да реализираме пробив, съобщи Нинова във връзка идните избори. Сами не можем, несъмнено. Освен по-малки партии, цивилен съдружие, авторитетни имена и хора, които желаят смяната, наш съдружник ще са жителите на Варна, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.
Обсъждахме с общински ръководители от региона проблемите и решенията, както и тези във Варна. Проблемите, които откроихме и надлежно предложенията за решения, са свързани с чистотата на въздуха в града и отражението му върху здравето на жителите и гостите на Варна. Друг проблем е тежкото положения на инфраструктурната система. Канализацията – при по-обилен дъжд, Варна се трансформира в езеро. Сметопочистването в някои региони, където не се извозва боклукът – Приморско, Младост, Владиславово. Един от най-важните въпроси – дребен и междинен бизнес. Варна е град с огромни, само че неоползотворени благоприятни условия за стопанската система. Пред нас стои въпросът за създаване на индустриална зона. В региона се обрисува демографския проблем, опазването на здравето и поминъка. Оттук ще стартираме една национална акция – подписки за допитване до жителите по локални проблеми, описа Нинова. Тя посочи, че с подписките по значими за хората в общината въпроси се цели да си кажат мнението, да се изготвят решенията и тези решения да залегнат в платформата на левицата за изборите.

След съвещанието във Варна стана ясно, че досегашвият ръководител на градската организация на партията Борислав Гуцанов ще бъде заменен. Неговото място краткотрайно заема различен общински консултант на социалистите - Христо Боев.
Мотив за събаряне на политическото доверие от Гуцанов е представянето на Българска социалистическа партия на последните локални избори и несъгласия вътре в организацията, които са от години, означи Нинова, която дефинира решението като „ нелеко”.
Според нея варненската конструкция на социалистите, няма да пострада от отстраняването на Гуцанов. Нинова изрази вяра, че той ще остане в редиците на Българска социалистическа партия и ще продължи да работи за партията.
45-годишният правист Христо Боев ще води БСП-Варна до градската конференция на партията през септември, на която ще бъдат номинирани претендентите за кметове и общински съветници.

Председателят на Българска социалистическа партия разяснява и оповестения нов здравен модел, препоръчан от държавното управление на Борисов. Ние сме подготвили нашите оферти във „ Визия за България” още преди година, означи тя. Лидерът на левицата напомни, че различният модел съдържа няколко съществени неща – акцент върху държавно и общинско опазване на здравето, разпоредба за установяване на заплатите на експертите и лекарите, създаване на здравния модел на районен принцип, където се сплотяват незабавна помощ, доболнична и болнично лекуване. Запазване на статута на НЗОК. Тя беше безапелационна, че предложенията на левицата са в контраст с модела, стартиран от държавното управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР