Националният волейболен отбор на САЩ направи огромна крачка към класиране

...
Националният волейболен отбор на САЩ направи огромна крачка към класиране
Коментари Харесай

САЩ удари Канада в София и направи огромна крачка към F6 в Торино

Националният волейболен тим на Съединени американски щати направи голяма крачка към класиране за финалната шестица на Световното състезание в Италия и България. Момчетата на треньора Джон Спероу удари Канада с 3:1 (25:17, 25:14, 21:25, 25:17) в първия си мач от Група G от втората фаза на шампионата, игран довечера в зала " Арена Армеец ".

Така американците записаха 6-а поредна победа на Мондиал и имат 16 точки, като са доста близо до класиране за финалите в Торино. За Канада това бе 3-о проваляне на Мондиал 2018, с което изгубиха своите шансове за продължение напред. По-късно довечера е втората среща в групата сред България и Иран. Утре (22 септември) Съединени американски щати ще играят от 20,30 часа с българските " лъвове ", като при нов триумф ще си подпечатат класирането за Торино. Преди това от 17,00 часа " кленовите листа " ще спорят с " персите ".

Най-полезен за американския отбор бе звездата Матю Андерсън с 22 точки (2 аса и 83% успеваемост в атака) за успеха. Аарън Ръсел добави още 17 точки (2 блока и 79% успеваемост в атака) за триумфа. За канадците капитанът Джон Перин приключи също със 17 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР