Националният волейболен отбор на Италия стана първия сигурен тим, който

...
Националният волейболен отбор на Италия стана първия сигурен тим, който
Коментари Харесай

Италия прегази Финландия и е първият отбор класирал се за F6 в Торино

Националният волейболен тим на Италия стана първия сигурен отбор, който се класира за финалната шестица на Световното състезание, на което е съдомакин с България, в Торино. " Скуадра адзура " прегази Финландия с 3:0 (25:20, 25:18, 25:16) в първия си мач от Група Е от втората фаза на Мондиал 2018, игран довечера в цялостната зала " Медиоланум Форум ди Асаджо " в Милано.

Така Италия продължава да е непобедима на шампионата на планетата и с 6 победи от 6 мача и 18 точки е еднолично отпред в групата. Сметките демонстрират, че при всякакво състояние " адзурите " са сигурни за финалите в Торино, даже като един от двата най-хубави втори тима от 4-те групи.

" Суоми " пък остава на последното място в Група Е с 2 победи, 4 загуби и 6 точки и без шансове за продължение напред.

Днес (22 септември) Италия ще играе с спечелилия от Лигата на нациите Русия, който по-рано през днешния ден отнесе Холандия също с 3:0 гейма, в огромното дерби на групата. Срещата е от 22,15 часа българско време, а преди този момент от 18,00 часа Финландия ще спори с " лалетата ".

Най-полезни за " Скуадра адзура " бяха звездите Османи Хуанторена (1 блок и 65% успеваемост в атака) и Иван Зайцев (1 блок, 2 аса и 58% успеваемост в атака) с по 14 точки за успеха. За отбора на Финландия Урпо Сивула се регистрира с 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР