Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на

...
Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на
Коментари Харесай

НВИМ с образователна програма за Апостола

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще означи годишнината от обесването на Васил Левски с безплатна фамилна просветителна стратегия, отдадена на делото на Апостола. 

Тя ще може да бъде посетена от 10.30 и 14.00 часа в киносалона на музея, оповестиха от НВИМ. Програмата „ Васил Левски – през вчерашния ден и през днешния ден “ ще показа освен концепциите на Дякона като нов стадий в националноосвободителното придвижване, само че и ще покаже по какъв начин той участва в спомените на съвременниците си. Малките посетители на Музея дружно със своите родители ще могат да разсъждават върху това, какво е наследството, което ни е завещал Левски, пренесли ли сме завета му във времето и какво е нашето разбиране за Апостола на свободата през днешния ден.

Посетителите ще могат се допрян и до дребното непокътнати движимости на една от най-ярките персони в нашата история, които НВИМ съхранява за поколенията – косите на Левски, непокътнати от майка му, кръстчето, което е носил непрекъснато, тасчето за вода и персоналния му револвер, система „ Гасер “, М 1870, заплащайки входна такса съгласно одобрения ценоразпис на музея.

По мотив годишнината непрекъснатата хронологична и външна експозиция на НВИМ ще работи изключително на 18 и 19 февруари (понеделник и вторник) от 10.00 до 18.00 часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР