Националният военен университет Васил Левски“ изпълни на 52% държавната поръчка

...
Националният военен университет Васил Левски“ изпълни на 52% държавната поръчка
Коментари Харесай

НВУ ”Васил Левски” изпълни наполовина държавната поръчка за курсанти

Националният боен университет „ Васил Левски “ извърши на 52% държавната поръчка за банкет на курсанти за идната образователна година. Военното учебно заведение във Велико Търново за първи път организира прелиминарен банкет на курсанти. На днешната приемателна комисия за образование се записаха 121 младежи и девойки, които сполучливо са издържали предварителните изпити за банкет.
231 курсанти в 21-ва военни специализации е наложеният план-прием от Министерството на защитата за Националния боен университет за образователната 2019-2020 година.

Рекордна за последните години е поръчката за летци. От 15-те одобрени бройки с предварителния банкет към този момент са заети 8. Няма изясненост наесен къде ще положат военна клетва водачите и курсантите от летателните специалности – във Велико Търново или в Долна Митрополия, след разпореденото от премиера възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение, което в този момент е факултет на НВУ.

През април не престават приемните изпити, а идната приемателна комисия ще е на 9 юли, когато ще стане ясно какъв брой е осъществяването на държавния план-прием.

Заради случая с простреляната курсантка през днешния ден публицисти не бяха допускани на територията на университета. В него се организира и национална конференция по физика. Акад. Александър Петров, ръководител на Съюза на физиците в България, предложи военните да вкарат образование по атомна физика и енергетика, с което да бъде подкрепена бъдещата АЕЦ „ Белене “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР