Националният ваксинационен щаб ще бъде закрит. Това стана ясно по

...
Националният ваксинационен щаб ще бъде закрит. Това стана ясно по
Коментари Харесай

Кацаров закрива националния ваксинационен щаб, създава нов

Националният имунизационен щаб ще бъде закрит. Това стана ясно по време на днешното съвещание на министрите в служебния кабинет.

Предлага се да се прекрати активността на Националния имунизационен щаб, основан през 2020 година за приемане на Национален проект за имунизиране против COVID-19 в Република България.

За подкрепяне на дейностите по имунизиране в страната, се основава съвещателен съвет по ваксини от специалисти с по-широка експертиза и с по-широка социална представителност, оповестяват от държавната пресслужба. Новият съвет ще подкрепя министъра на опазването на здравето в организирането и провеждането на имунизациите, правенето на социална информация и реализирането на връзка за повишение на доверието във имунизацията и постигането на висок имунизационен обсег в страната.

Остава опцията, министърът да основава препоръки като експертни консултативни звена, при нужда от консултативна помощ от външни специалисти за решение на проблеми от специфичната му подготвеност, се споделя още в известието, показват от здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР