Националният център за обучение и квалификация в системата за спешна

...
Националният център за обучение и квалификация в системата за спешна
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на Националния център за обучение в спешната помощ

Националният център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ към този момент разполага с 22 ремонтирани пространства, Строително-монтажните действия, чиято стойност възлиза на близо 280 хиляди лева, са осъществени в осъществяването на Проект BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “ (ПУЛСС), финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година, с бенефициент Министерството на здравеопазването, оповестиха от министерството.
Към днешна дата националният център разполага с 10 независими зали за образование на медицинския личен състав от системата на незабавната помощ, като всяка зала е с потенциал до 15 души. Отделно от това са обособени 6 административни офиса и 6 склада, в които се съхранява здравното съоръжение, належащо за идните образования. В рамките на ремонта напълно са възобновени подовите настилки, стените, радиаторите и дограмата в помещенията; осъществено е изцяло окабеляване и е обезпечена интернет съгласуваност и други
Също в осъществяване на плана ПУЛСС за центъра е закупено и доставено офис обзавеждане, компютърно съоръжение, както и модерна здравна инсталация (набори за обезпечаване на дихателни пътища; дефибрилатори; манекени). Освен новозакупената инсталация учащите се в Центъра ще имат разполагаем и здравната техника, закупена в осъществяване на осъществения от Министерството на здравеопазването през предходния програмен интервал план ПУЛСС1.
Периодът на осъществяване на план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “ е от 28.02.2017 година до 31.12.2019 година, а общата му стойност възлиза на 7 000 000 лева безплатна финансова помощ от Европейския обществен фонд. Основната цел на плана е възстановяване качеството на предоставяната на жителите незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал.
Специфичната цел на плана е повишение на знанията и уменията на личния състав от системата за незабавна здравна помощ на територията на цялата страна. В рамките на плана ще бъде извършено образование по модерни способи и стратегии на личния състав от незабавните отделения и центровете за незабавна здравна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР