Националният център по заразни и паразитни болести регистрира седем нови

...
Националният център по заразни и паразитни болести регистрира седем нови
Коментари Харесай

Регистрираха три случая на свински грип у нас

Националният център по заразни и паразитни заболявания записва седем нови случаи на грип у нас за интервала 9-14 декември. При три от тях е открит A(H1N1)pdm09, прочут като свински грип, а при други четири е потвърден вирусът A(H3N2).
Още по темата
Случаите са потвърдени посредством Real Time RT-PCR.

Вирусите са разпознати в носогърлени тайни на 5 деца на възраст 6-8 години , приети в болница в СБАЛИПБ " Проф.Иван Киров ", София и в тайни на два амбулаторно лекувани пациента на 29 и 57 години от София.

Тази година в Северното полукълбо чакаме да доминира свинския грип. Разграничаването му от другите разновидности на грип единствено по признаците е доста мъчно, тъй като те са сходни: висока температура, болки в гърлото, кашлица, обща уязвимост, неразположение, главоболие, болки в тялото.

Ето и по-конкретна симптоматика на свинския грип:
внезапна изнемощялост - човек мъчно може да продължи да работи, тренира, учи, и да прави какъвто и да е жанр дейности температурата е над 380C загуба на апетит гадене и повръщане пневмония още на 2-ия или 3-ия ден болки в мускулите на очите, очните ябълки и по цялото тяло
При съществуване на тези признаци е желателно да потърсите неотложно лекарска помощ и никога да не прибягвате към самолечение с антибиотици. При невзети ограничения и съответно лекуване може да се стигне и до гибел, породена от дихателна непълнота.

Носителите на вирусът могат да придвижват вируса един ден откакто са го прихванали и до 7 дни откакто са се появили признаците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР