Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе отбора на „Лъвовете“ в

...
Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе отбора на „Лъвовете“ в
Коментари Харесай

Арате и братя Асенови повеждат „Лъвовете“ в боксовата лига

Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе тима на „ Лъвовете “ в първия кръг на Национална боксова лига Ефбет против отбора на „ Хановете “, воден от помощника му Валентин Поптолев. Мачът сред тях е на 23 юни (събота) от 19.30 ч в спектакъл „ Иван Радоев “ в Плевен.

Кубинският експерт ще разчита на тримата братя Асенови – Даниел (52 кг), Боян (56) и Катин (60), както и на национала Радослав Панталеев, който няма загуба този сезон в новата си категория до 91 кг.
В тима на „ Хановете “ пък са националите Тинко Банабаков (52), Кирил Русинов (60), Иван Мечков (91) и други

„ Националната боксова лига Ефбет е най-важният план на федерацията през тази годината при мъжете, които нямат огромно състезание “, съобщи президентът на БФБ Красимир Инински на конференция в Пресклуб " България ".

Във второто й издание ще вземат участие 3 тима, формирани от първите трима боксьори по класация от държавния състезателен календар, разпределени посредством чоп. В съпоставяне с предходната година, категориите са с една повече – 9. Увеличен е и наградният фонд, като спечелилият от всяка среща ще получава 500, а изгубилият – 200 лева, както и надлежно 70 и 40 точки за клуба, в който е картотекиран. Шампионите във всяка от 9-те категории ще вземат спомагателен бонус от 1000 лева, а състезателите от тима победител – по 300 лева Треньорите ще получат надлежно 1000, 500 и 300 лева за класирането на своите отбори от първо до трето място. 20% от наградата на състезателя пък ще отива и за персоналния му треньор.
„ Лигата е доста по-интересно съревнование от републиканското. Аз съм от Плевен и към този момент започнаха да ми звънят познати да питат за билети “, показа Панталеев.

Пропуските за церемония вечерта към този момент се продават в хотел „ Балкан “ в Плевен на цена от 10 лева В деня на събитието пък ще могат да се закупят и от самия спектакъл.

Освен 9-те дуела по олимпийските правила, ще се организира и една професионална среща в категория Super middleweight (76,205 кг) сред Йосиф Панов от Плевен и руснака Константин Александров, обясни ръководителят на НБЛ Ефбет Атанас Николов.

Вторият кръг от Лигата ще се организира през октомври най-вероятно в Бургас, а през декември ще е заключителният трети кръг в София.

Между тях, от 8 до 19 ноември във Валядолид, Испания пък ще се организира състезание на страните от Европейския съюз за мъже, взеха решение от Европейския боксов съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР