Националният тим по футбол на Сенегал постигна много престижно реми

...
Националният тим по футбол на Сенегал постигна много престижно реми
Коментари Харесай

Сенегал не се даде на „селесао”, Неймар и ко отново без победа

Националният отбор по футбол на Сенегал реализира доста влиятелно реми 1:1 против настоящия притежател на Копа Америка – Бразилия. В другарски мач, който се състоя на Националния стадион в Сингапур, „ лъвовете от Теранга” заслужиха своето реми и по този начин ненапълно скапаха юбилея на Неймар, изиграл своя 100-ен дуел с националната фланелка.

Звездите на Ливърпул Роберто Фирмино и Садио Мане бяха главните настоящи лица в срещата, като първият откри рано-рано резултата за бразилците, а другият завоюва дузпата, от която Фамара Диедиу изравни в края на първата част.

Селекционерите Тите и Алиу Сисе не направиха никакви взаимни отстъпки при избора на титуляри, като заложи на най-хубавото, с което разполагат. „ Селесао” предложи забавна трактовка на 4-2-3-1, като на терена в офанзива откриха място по едно и също време Неймар да Силва, Фирмино, Габриел Жезус и Филипе Коутиньо. Острието на Манчестър Сити изнесе положително показване на нетипична позиция по десния фланг и в действителност асистира за гола.

В 9-ата минута той получи топката до тъчлинията и ловко задържа, позволявайки на Фирмино да направи набег сред централния и крайния защитник. Последва тъничък пас по земя, оставил нападателя самичък против вратаря. Фирмино приключи офанзивата с хубав прехвърлящ удар в близкия горен ъгъл – 1:0.

До почивката голям брой голови положения нямаше, като в 40-ата минути съдиите подминаха обстановка, в която един от бранителите на Бразилия може би игра с ръка в наказателното поле. Точно преди стартирането на продължението африканците стигнаха до углавен удар. Мане направи един от марковите си пробиви по левия фланг, като подмина Дани Алвеш и наху диагонално към наказателното поле. Маркиньос опита да го спре, само че също изостана, по тази причина се постара да смъкна своя съперник на тревата. За неволя на южноамериканеца това се случи в наказателното поле, а от бялата точка Диедиу беше непогрешим и разстреля Едерсон – 1:1.

В началото на втората част Бразилия натисна доста съществено. Коутиньо, Каземир и Жезус имаха повече от преференциални обстановки, които не съумяха да оползотворят. За Сенегал най-хубавата опция се разкри пред Садио Мане в 85-ата минута, когато звездата на мърсисайдци разтресе страничната греда. Малко след него Неймар и резервата Ричарлисон един след различен се озоваха на обещаващи обстановки, само че и двамата разочароваха със завършващите си удари.

По този метод Бразилия остана без победа към този момент в трети следващ мач от финала на Копа Америка против Перу насам. Тимът записа реми 2:2 против Колумбия и загуба от перуанците 0:1 в предходните си два другарски мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР