Националният тим на Перу последен се класира за световното първенство

...
Националният тим на Перу последен се класира за световното първенство
Коментари Харесай

Ще изхвърли ли ФИФА последния класирал се за Световното тим?

Националният отбор на Перу финален се класира за международното състезание по футбол в Русия следващата година, откакто отстрани Нова Зеландия в спомагателен бараж с общ резултат 2:0, само че има възможност да не бъде позволен до присъединяване в шампионата. Това настояват някои медии в южноамериканската страна, съгласно които ФИФА може да в профил „ инките ” поради политическо вмешателство.

Властите в Перу се пробват да прокарат нов закон за спорта. Така всички федерации ще станат подчинени на централната власт, твърди локалният вестник „ Либеро ”. Законопроектът е препоръчан от председателката на Държавната комисия за младежта и спорта Палома Носеда. Тя желае всички федерации и най-много футболната да минат под управлението на нейната организация, която е политическа макар името си, а тъкмо това може да докара до наказване от ФИФА.

Както е известно, Световната футболна централа санкционира с вадене от шампионатите си всички страни, в които има държавна интервенция в спорта. Ако Перу бъде изхвърлен от Мондиал 2018, в Русия ще отиде или Нова Зеландия, или някой различен от южноамериканските отбори, който не е съумял да се класира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР