Националният статистически институт обяви, че годишната инфлация за юни е

...
Националният статистически институт обяви, че годишната инфлация за юни е
Коментари Харесай

НСИ: Годишната инфлация за юни е 16,9 процента

Националният статистически институт разгласи, че годишната инфлация за юни е 16.9%.  На месечна база покачването е с 0.9 на 100, като най-сериозно е повишаването на превоза и в заведенията за хранене и хотелите, написа Българска национална телевизия.

През май отчитаме рекордни стойности на производството и на изнесените артикули, на този декор обаче инфлацията върви с по-бързи темпове от повишаването на приходите.

Не е несъмнено дали и преизчислението на пенсиите ще се усети като нарастване или инфалацията и растящите сметки го стопят.

Кузман Илиев, стопански анализатор:

Този експорт значи, че поради доста пари на запад които се раздаваха, нашите сътрудници купуваха нашите артикули, само че ние влизме в една среда, която изкривява картинката и влизаме в нова среда - на война, на по-високи лихви, на инфлация, а в това време по тези индикатори Германия и Франция имат спад.

Отказът да бъде направено ново нарастване на минималната заплата при по този начин стеклите се условия слага българският служащ в обстановка да се постанова да се оправя с намаляващи приходи на труд при увеличаваща се инфлация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР