Националният статистически институт (НСИ) и Агенция на Европейския съюз за

...
Националният статистически институт (НСИ) и Агенция на Европейския съюз за
Коментари Харесай

НСИ търси иновативни подходи за събиране на данни за малцинствата

Националният статистически институт (НСИ) и Агенция на Европейския съюз за главните права (FRA) стартират работа по план " Нови подходи за генериране на данни за мъчно достижими групи от популацията, изложени на риск от нарушение на техните права " , заяви пред публицисти Диана Янчева - заместник-председател на Национален статистически институт.

В продължение на 30 месеца екипи от специалисти ще създават новаторски способи и подходи за събиране на данни и обезпечаване на знаци , които са нужни за основаване и реализиране на политики, ориентирани към представители на уязвими групи от популацията. Като уязвими групи към този момент се дефинират децата, хората със здравословни проблеми, и тези от малцинствата, както и мигрантите.



Работата на екипа статистици ще премине през няколко стадия. Експертите ще създадат изследвания на съществуващите положителни практики и способи за идентифициране на уязвимите групи от популацията, като ще изследват разнообразни източници, ще ги проучват, ще проведат съвещания със заинтригуваните страни. Екипът ще проектира и организира теренно проучване на 15 000 семейства и ще проучва резултатите.

Проектът се прави по Програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ". Финансирането му е в размер на 1 945 450 лева и се обезпечава благодарение на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР