Националният стадион Васил Левски е сред вариантите за домакин на

...
Националният стадион Васил Левски е сред вариантите за домакин на
Коментари Харесай

Кобрата може да се бие за световната титла на Васил Левски!

Националният стадион " Васил Левски " е измежду разновидностите за хазаин на борбата на Кубрат Пулев за международната купа на IBF, разкрива мениджърът на топ боксьора ни Ивайло Гоцев.

Кобрата се завърна в сряда вечер от Съединени американски щати, откакто реализира 28-ата си победа (14 с нокаут) в 29-ия си мач на професионалния кръг. Той надигра по точки в 10 рунда Райдел Букър (26-3) и по този начин отбрани званието за формален кандидат на интернационалната федерация.

Българинът ще пътува за Саудитска Арабия при започване на декември, с цел да гледа онлайн багра на настоящия първенец Анди Руис с Антъни Джошуа. Кубрат би трябвало да се изправи против спечелилия от мача, а в случай че той откаже, ще се организира среща за вакантната купа със идващия в ранглистата (Агит Кабайел или Адам Ковнацки).

Според мениджъра на Пулев - Ивайло Гоцев, разновидностите за образуване на срещата са няколко. Една от вариантите е " Васил Левски ", а други такива са Съединени американски щати, Англия и още веднъж Саудитска Арабия. Всичко това зависи от противника, с който ще боксира Кобрата. Ако мачът е за вакантна купа, то възможностите България да е хазаин на събитието ще набъбнат доста.

" По-удобният противник от Джошуа и Руис ще е спечелилият, тъй като това ще бъде единственият. Но както видяхме, и в първата среща имаше изненада. Анди Руис може да повтори тази изненада, тъй като той има мощ на удара, неговият жанр е доста нападателен, а Джошуа има проблеми тъкмо против такива противници ", съобщи Гоцев, представен от " Тема спорт ".

" Затова аз мисля, че Анди Руис ще завоюва, в случай че е добре квалифициран. Аз го познавам от 25 години, той постоянно е бил в супертежка категория, постоянно са му личали непотребните килограми, само че в последна сметка това не му пречи. Така че може би това е неговата мощ, тези спомагателни килограми, с които влиза. Имайте поради, че той има мощен удар и скорост, доста е бърз в ръцете, тъй че непотребното тегло не му пречи в тази ситуация ", добави Гоцев.

Мениджърът добави, че идната седмица ще бъде доказан и противникът на Тервел Пулев на галавечерта в Пловдив на 14 декември. Тево би трябвало да боксира за вакантната Интерконтинентална купа на WBA. " Всичко е ясно и всичко е доста добре подредено. Противник има и ще го обявим публично в идващите няколко дни. В Пловдив ще съобщим името и детайлите към срещата ", сподели още Гоцев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР