Националният синдикат на пожарникарите и спасителите /НСПС/, който организира протеста

...
Националният синдикат на пожарникарите и спасителите /НСПС/, който организира протеста
Коментари Харесай

Пожарникарите отговарят на Бориславова: Нямаме данни за криминални субекти на протеста

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите /НСПС/, който провежда митинга в събота, няма данни, че в тяхното шествие желаят да се инфилтрират престъпни субекти. Ако обаче Министерство на вътрешните работи имат такива данни, те приканиха да бъдат осведомени.

Това стана ясно от изказване на синдикатите, откакто по-рано денем началничката на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи в Министерски съвет, че престъпно проявени са подтиквани против възнаграждение да вземат участие в него.

По думите на президента на НСПС „Огнеборец“ Венцислав Станков той не е получил покана за среща при премиера Кирил Петков. Въпреки че те са изпратили писмо на 21 януари, само че все още няма удостоверение за осъществяване на такава среща.

Станков даде да се разбере, че вероятно присъединяване провокатори на митинга е отговорност на полицията и жандармерията, които ще го охраняват.

Той увери, че митингът ще е напълно кротичък, не желаят напрежение, а единствено да бъдат чути настояванията им. А те са – да се вдигнат парите в бюджета за 2022 година за личен състав, като заплатите скочат с 20 %, а парите за финансови разноски да се усилят с 100 млн. лв.. Третото искане е възобновяване на обществения разговор с Министерство на вътрешните работи, откакто последните месеци има напрежение след концепцията пожарната и телефон 112 да се отделят в независима организация. Станков разясни, че по този мотив е трябвало да получат отчет от работната група, само че подобен все още не им е възложен.

По думите му промените в Министерство на вътрешните работи се вършат на мрачно, което съгласно него е и главният проблем. Пращали са 3 писма за срещи с министъра Бойко Рашков, само че такива до момента не са провеждани

Шефът на протестния комитет на КНСБ Тодор Капитанов разяснява, че митингът ще се организира на 19 февруари от 12 часа пред Министерски съвет. След това е планувано протестно шествие, което ще стигне до Народно събрание. По думите му митингът е напълно легален, като са взети нужните позволение от Столичната община, както и ограничения за неговата защита.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР