Националният щаб за противодействие на тероризма проведе извънредно заседание. Решено

...
Националният щаб за противодействие на тероризма проведе извънредно заседание. Решено
Коментари Харесай

МВР засилва мерките за сигурност заради празниците

Националният щаб за противопоставяне на тероризма организира изключително съвещание. Решено беше да се резервира ниско равнище на опасност за националната ни сигурност. Заради идните празници обаче, ограниченията за сигурност ще бъдат засилени, изключително на местата със скупчване на хора.  

Немският Коледен базар в столицата е едно от местата, на които всяка вечер в дните преди празниците е цялостно с гости. Освен на полицията, базарът разчита на лична защита и видеонаблюдение. Посетителите споделят, че са спокойни, само че не виждат защита. От управата обясниха, че такива има.  



Полицията ускорява ограниченията за сигурност на стратегическите обекти в столицата като централната ЖП гара, автогарата, летището и метрото. На летището забележими изключителни ограничения за сигурност няма. Подобна е обстановката и в метрото. Чужденците обаче чакат повече.

От Министерство на вътрешните работи разясняват, че поради стрелбата в Страсбург, смяна в ограниченията за сигурност у нас няма да има, само че ще има засилени ограничения поради празниците. 

„ Директорите на основни дирекции ще подхващат дейности за обезпечаване на по- огромно полицейско наличие, в това число и от профилирани полицейски сили на местата, на които се допуска, че ще има събиране на повече хора, тъй че да подсигуряваме тяхната сигурност ”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Експертите поучават да следим по какъв начин наподобяват хората към нас и по какъв начин се държат. И още – при гърмеж да легнем на земята и да прикриваме главата си с ръце. А при пукотевица – да се скрием в най-близкото допустимо място./ БТВ

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР