Националният шампион по тенис на открито Александър Лазаров и Габриел

...
Националният шампион по тенис на открито Александър Лазаров и Габриел
Коментари Харесай

Лазаров и Донев са финалистите на Държавното

Националният първенец по тенис навън Александър Лазаров и Габриел Донев се класираха за финала на Държавното състезание по тенис в зала с награден фонд 3000 лв.. Така двамата заслужиха "уайлд кард " за квалификациите на четвърто издание на шампионата от сериите ATP 250 Sofia Open при започване на февруари.

Вицешампионът в конкуренцията през 2016 година и номер 2 в схемата Александър Лазаров победи Васко Младенов с 6:2, 6:3 за 78 минути в повтаряне на финала отпреди три години и взе реванш за загубата си в три сета тогава. Лазаров завоюва първия сет след серия от четири следващи гейма, а във втората част той позволи ранен пробив за 1:2, само че по-късно до поврат.

Петият в схемата Габриел Донев се оправи с изненадата на шампионата Васил Кирков с 6:3, 6:4 за 80 минути. Донев поведе с 4:1 по пътя си към триумфа в първия сет против 19-годишния квалификант, а във втората част направи серия от четири гейма, с цел да дръпне с 5:2. Той сервираше за мача, само че Кирков върна единия пробив пасив и понижи до 4:5, само че за повече нямаше сили. Победителят в утрешния край ще проработи 950 лв. от наградния фонд, а за изгубилия остават 550 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР