Националният селекционер Росен Барчовски издаде пред Sportal.bg, че е оптимист

...
Националният селекционер Росен Барчовски издаде пред Sportal.bg, че е оптимист
Коментари Харесай

Росен Барчовски пред Sportal.bg: Има шанс Везенков да играе в квалификациите

Националният селекционер Росен Барчовски издаде пред Sportal.bg , че е оптимист за обстановката към включването на Александър Везенков в идните квалификации за ЕвроБаскет 2022 през февруари. Мачовете от група Н с Латвия И Босна и Херцеговина в Рига са от извънредно значение за българския отбор, който най-вероятно ще може да разчита на суперзвездата си от Олимпиакос.

„ Разминаванията с програмата на Евролигата са страшни. Няма никакъв сихнрон. Има мачове по време на квалификациите. Ние имаме подобен случай с Везенков. И други страни го имат, само че при нас се оказва съдбовно. Баскетболът е от пет индивида единствено. Ако е футбол, там са 11 индивида, даже да го няма един, може би някакси се компенсира.

Момчетата се пробват, само че друго си е да имаме толкоз класен състезател в състава. Ще създадем всичко допустимо да играе на квалификациите. Имахме някакъв диалог, има късмет. Олимпиакос гостува на 18 февруари на Анадолу Ефес в Истанбул и ще опитаме да създадем по този начин, че на 19-ти да дойде в Латвия. Вярно, с една подготовка е доста мъчно. Това е групов спорт, който има доста неща, които би трябвало да се отработват и в отбрана и в нахлуване, само че все пак ще създадем всичко допустимо да бъде част от националния тим.”, разкри пред Sportal.bg Барчовски.

България ще се изправи против Латвия на 20 февруари, а на 22 февруари е срещата с Босна и Херцеговина.

Мая Димитрова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР