Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде интервю пред "Тема

...
Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде интервю пред "Тема
Коментари Харесай

Мъри към Левски: Вдигнете летвата!

Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде изявление пред "Тема Спорт “, в което показа мнението си за Левски и българското състезание.

- Следите ли в България по какъв начин се развива играта?
- Видно е, най-малко за мен, че 90 % от клубовете се ръководят погрешно. Президентът прави селекцията, а треньорът споделя - но питайте шефовете. Чакайте, къде отива престижът на институцията? И то приказвам за огромните клубове.

- В Левски същото ли е?
- Само от това, което чета, ми излиза наяве всичко. На „ Герена " духът от бутилката от дълго време е излязъл и е мъчно да се предвижда. Взимам единствено един случай. Опитвам се да бъда по-деликатен. Това, което се случи с Прохазка, е закононарушение. Футболист, който е пригоден и към тима, и към клуба, и към левскарската общественост, и не е безценен - ти го изпускаш. Сега, в случай че искаш да вземеш негов еквивалент, би трябвало да се бръкнеш с най-малко 500 хиляди евро. Не виждам Левски да е взел състезател с такива благоприятни условия - да работи на разнообразни постове и да е по-добър от Роман. Питам се кой в клуба мисли за тези неща, кой реши каква е комерсиалната стойност на този футболист, кой постави на кантара и прочувствената част на нещата. Чета, че доста съжалявали за Васко Панайотов. Ама не се прави по този начин, в случай че в действителност съжалявате, да бяхте създали по този начин, че да го задържите. Научили лафа, че селекцията е отворен развой, и работят. Над 20 футболисти за една година, и в този момент отново чакат още. Ама вие съществено ли? Това в Левски е разграден, изпуснат развой, а не просто отворен. Ти си Левски и би трябвало всички да гледат в теб, да цъкат и да се опасяват!

- Имаш ли прогноза докога ще продължи това?
- Докато на притежателя не му стане ясно, че желае да прави бизнес. Да умножава парите и в един миг единствено да си демонстрира новите костюми на стадиона и да гледа предостатъчно. Правете тим за Шампионска лига! Вдигнете тази летва! Стига с това почтено показване... Ама ще забележим, но нека надградим... Дано да отстранят Вадуц. Вярвам, че ще стане, тъй като в противоположен случай ще се стигне до крайни ограничения. А такива не оказват помощ, когато са на база един мач. Нека си преценяват преди реванша - какъв е таванът на този треньор. В ЦСКА сякаш по-бързо се ориентираха по треньорския въпрос. Взеха нов човек, само че бързо ориентиращ се. Те несъмнено ще бият и на реванша в Рига.

- Астана по какъв начин се развива?
- Имат база за съпоставяне, имат мемоари, имат начертан път. При влизане в Шампионската лига Астана получи към 19 милиона евро. Тези средства, в случай че се изразходват вярно, ще се държи положително равнище.

- А Левски с такива пари, по какъв начин ги виждаш?
- Дано един ден да им се случи тази финансова берекет. При такива средства машината ще се завърти на по-сериозни обороти и при хубава тактика Левски като клуб ще се издигне на друго равнище. Трябва на всеки домашен мач да има най-малко 5-6 хиляди фенове, които няма да се замислят дали да отидат на стадиона. Това не би трябвало да е междинна, а най-малко посещаемост. Когато такова равнище се реализира в продължение на цялостен сезон, тогава можем да приказваме за надграждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР