Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде интервю пред Тема

...
Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Мъри подкара Левски заради Роман Прохазка, прогнозира успех на ЦСКА-София и в Рига

Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа мнението си за селекцията в Левски и представянето на тима през предишния сезон, както и за загубата от Вадуц в първия мач от Лига Европа на " сините ".

Следите ли в България по какъв начин се развива играта?


- Видно е, най-малко за мен, че 90 % от клубовете се ръководят погрешно. Президентът прави селекцията, а треньорът споделя - но питайте шефовете. Чакайте, къде отива престижът на институцията? И то приказвам за огромните клубове.

В Левски същото ли е?


- Само от това, което чета, ми излиза наяве всичко. На " Герена " духът от бутилката от дълго време е излязъл и е мъчно да се предвижда. Взимам единствено един случай. Опитвам се да бъда по-деликатен. Това, което се случи с Прохазка, е закононарушение. Футболист, който е пригоден и към тима, и към клуба, и към левскарската общественост, и не е безценен - ти го изпускаш. Сега, в случай че искаш да вземеш негов еквивалент, би трябвало да се бръкнеш с най-малко 500 хиляди евро. Не виждам Левски да е взел състезател с такива благоприятни условия - да работи на разнообразни постове и да е по-добър от Роман. Питам се кой в клуба мисли за тези неща, кой реши каква е комерсиалната стойност на този футболист, кой постави на кантара и прочувствената част на нещата. Чета, че доста съжалявали за Васко Панайотов. Ама не се прави по този начин, в случай че в действителност съжалявате, да бяхте създали по този начин, че да го задържите. Научили лафа, че селекцията е отворен развой, и работят. Над 20 футболисти за една година, и в този момент отново чакат още. Ама вие съществено ли? Това в Левски е разграден, изпуснат развой, а не просто отворен. Ти си Левски и би трябвало всички да гледат в теб, да цъкат и да се опасяват!

Имаш ли прогноза докога ще продължи това?


- Докато на притежателя не му стане ясно, че желае да прави бизнес. Да умножава парите и в един миг единствено да си демонстрира новите костюми на стадиона и да гледа предостатъчно. Правете тим за Шампионска лига! Вдигнете тази летва! Стига с това почтено показване... Ама ще забележим, но нека надградим... Дано да отстранят Вадуц. Вярвам, че ще стане, тъй като в противоположен случай ще се стигне до крайни ограничения. А такива не оказват помощ, когато са на база един мач. Нека си преценяват преди реванша - какъв е таванът на този треньор. В ЦСКА сякаш по-бързо се ориентираха по треньорския въпрос. Взеха нов човек, само че бързо ориентиращ се. Те несъмнено ще бият и на реванша в Рига.
Астана по какъв начин се развива?

- Имат база за съпоставяне, имат мемоари, имат начертан път. При влизане в Шампионската лига Астана получи към 19 милиона евро. Тези средства, в случай че се изразходват вярно, ще се държи положително равнище.

А Левски с такива пари, по какъв начин ги виждаш?


- Дано един ден да им се случи тази финансова берекет. При такива средства машината ще се завърти на по-сериозни обороти и при хубава тактика Левски като клуб ще се издигне на друго равнище. Трябва на всеки домашен мач да има най-малко 5-6 хиляди фенове, които няма да се замислят дали да отидат на стадиона. Това не би трябвало да е междинна, а най-малко посещаемост. Когато такова равнище се реализира в продължение на цялостен сезон, тогава можем да приказваме за надграждане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР